Wat is een voeg?

Bij nieuwbouw wordt over het algemeen vooral gekeken naar hoe de woning er uit moet komen te zien en of de woning functioneel is. Jammer genoeg wordt er te vaak niet goed gekeken naar de kwaliteit van het voegwerk. Een goede voeg is van cruciaal belang voor uw woning. Het houd vocht en kou buiten. Door weersinvloeden kunnen de voegen kapot gaan en voor allerlei problemen zorgen. Ook het aanzicht van uw woning wordt door de manier van het voegen voor een groot deel bepaald. Er zijn 6 voeg manieren: Borstelvoeg, Knipvoeg, doorgestreken, gladde, schaduw en snijvoeg.

Graag komen wij bij u een "proefstuk" met de verschillende manieren en evt verschillende voegkleuren bij u opzetten. Natuurlijk doen wij dit op een onopvallende lokatie op u gevel

 

Op een gegeven moment is het voegwerk zo aan getast dat het op is. Dat kunt u ook zien aan de kleur. Vooral aan de kant waar de regen voortdurend op staat trekt het water jaar na jaar in de steen en in de voeg. Ook door vorstschade gaat de kwaliteit van de gevel achteruit.
Vertoont uw gevel ernstige gebreken zoals slechte voegen, alg, mosvorming, vocht doorslag en scheuren? Dan is het renoveren van het voegwerk de enige oplossing.